Geplette aardappel met pompoen en zwarte pens
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Zet een pot met gezouten water op het vuur. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
-
Zet een ruime sautoir op het vuur. Laat er een flinke klont boter in smelten.
-
Snijd de pompoen eerst doormidden en vervolgens in 8 stukken. Verwijder de zaadjes en de schil en snijd de pompoen verder in stukken.
Tip: Snijd de kont en het bovenste van de pompoen zodat hij stabiel staat bij het snijden. -
Bak de stukken pompoen in de pan met de gesmolten boter.
-
Pel de ui en snijd hem in stukjes. Voeg hem toe aan de pan met pompoen.
-
Pel en plet de look en voeg ook deze toe aan de groenten.
-
Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg ze met de laurierblaadjes toe aan de groenten in de pan. Meng de kruiden eronder en laat de groenten rustig verder bakken.
-
Zet een nieuwe pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten. Bak er de worsten in gaar.
-
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
-
Haal de laurierblaadjes uit de pan met pompoen en doe er de aardappelen bij.
-
Doe er de karnemelk en de boter bij en prak de groenten met een pureestamper.
-
Voeg er de zure room aan toe en meng hem onder de puree. Breng de puree verder op smaak met peper, zout en een flinke snuif nootmuskaat.
-
Lepel wat van de smeus in een diep bord, leg er de zwarte pens bij en werk af met enkele blaadjes waterkers en een flinke eetlepel pickles.