Skip to content

Mac & cheese met gehaktballen

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snijd de prei fijn en stoof aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  2. Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet af.

De Bechamelsaus

  1. Smelt 50 gram boter in een pot op het vuur.

  2. Voeg er 50 gram bloem aan toe en roer tot een droge roux.

  3. Bevochtig de roux nu met de melk en roer tot een gladde saus.

  4. Breng de bechamel op smaak met het citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

  5. Roer er als laatste nog de gemalen kaas onder.

De Balletjes:

  1. Stoof een uitje aan in een klontje boter.

  2. Voeg er de stukjes spek en de gehaktballetjes aan toe. Laat mooi goudbruin bakken.

Serveren:

  1. Meng de pasta met de prei en de bechamelsaus.
    Neem een grote ovenschaal en schep er de balletjes in.
    Bedek met de pasta en bestrooi met een laagje Parmezaanse kaas en broodkruim.
    Laat even gratineren in de oven alvorens te serveren.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.