Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Ronde courgette gevuld met champignons en ricotta

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snipper het knoflook en de ui fijn. Snij de courgettes in 2 en hol ze uit.

  2. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  4. Snij de champignons in 2. Snipper de oregano en het basilicum fijn.

  5. Hak de cashewnoten grof. Rasp de parmezaan.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding:

  1. Kook de linzen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Mix de gebakken champignons en de ricotta grof in een grote mengkom.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan van de champignons en bak het knoflook en de ui 1 min. Voeg het pepertje en de paprika toe en stoof 5 min. Voeg de linzen, de helft van de cashewnoten en de champignon-ricottamengeling toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.

  5. Vul de courgettes met de champignonmengeling en schik in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de cashewnoten en de parmezaan. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verwarm de kerstomatensalsa en kruid met de helft van de verse kruiden, zwarte peper en zout.

Afwerking:

  1. Verdeel de pasta over de borden. Lepel er tomatensaus over en zet er 2 halve gevulde courgettes op. Werk af met de rest van de verse kruiden.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.