Ronde courgette gevuld met champignons en ricotta
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Snipper het knoflook en de ui fijn. Snij de courgettes in 2 en hol ze uit.
-
Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Snij de champignons in 2. Snipper de oregano en het basilicum fijn.
-
Hak de cashewnoten grof. Rasp de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding:
-
Kook de linzen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Mix de gebakken champignons en de ricotta grof in een grote mengkom.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan van de champignons en bak het knoflook en de ui 1 min. Voeg het pepertje en de paprika toe en stoof 5 min. Voeg de linzen, de helft van de cashewnoten en de champignon-ricottamengeling toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.
-
Vul de courgettes met de champignonmengeling en schik in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de cashewnoten en de parmezaan. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verwarm de kerstomatensalsa en kruid met de helft van de verse kruiden, zwarte peper en zout.
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden. Lepel er tomatensaus over en zet er 2 halve gevulde courgettes op. Werk af met de rest van de verse kruiden.