Ronde courgette gevuld met champignons en ricotta

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Snipper het knoflook en de ui fijn. Snij de courgettes in 2 en hol ze uit.

  2. Snij de paprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  4. Snij de champignons in 2. Snipper de oregano en het basilicum fijn.

  5. Hak de cashewnoten grof. Rasp de parmezaan.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding:

  1. Kook de linzen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Mix de gebakken champignons en de ricotta grof in een grote mengkom.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan van de champignons en bak het knoflook en de ui 1 min. Voeg het pepertje en de paprika toe en stoof 5 min. Voeg de linzen, de helft van de cashewnoten en de champignon-ricottamengeling toe. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.

  5. Vul de courgettes met de champignonmengeling en schik in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de cashewnoten en de parmezaan. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verwarm de kerstomatensalsa en kruid met de helft van de verse kruiden, zwarte peper en zout.

Afwerking:

  1. Verdeel de pasta over de borden. Lepel er tomatensaus over en zet er 2 halve gevulde courgettes op. Werk af met de rest van de verse kruiden.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *