Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tajine met kippenbout en 6 groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
  2. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de wortelen in schijfjes.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in dikke halvemanen.

  5. Snij de tomaten in partjes.

  6. Snipper het knoflook en de uien fijn.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenbouten aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een tajine of kookpot en stoof de uien en het knoflook glazig. Kruid met de kurkuma, het paprikapoeder en de ras el hanout. Meng goed.

  3. Voeg de paprikareepjes, de wortelschijfjes, de aardappelen en de zoete aardappelen toe.

  4. Los de tomatenpuree op in de kippenbouillon.

  5. Voeg de tomaten toe aan de tajine en overgiet met de bouillon. Leg de kippenbouten op de groenten, dek af en laat 1 u. sudderen. Voeg indien nodig extra bouillon toe.

  6. Voeg de stukken courgette toe en laat nog 20 min. sudderen. Snipper intussen de koriander fijn.

Afwerking:

  1. Bestrooi de tajine met de koriander.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.