Varkenshaasje met spek, Ratte-aardappelen en witloofsalade
Ingrediënten :
Bereiding :
Het Varkenshaasje:
-
Verwarm de barbecue.
-
Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met peper en zout.
-
Leg de plakjes spek op een ovenschaal zodat ze elkaar in de lengte wat overlappen.
-
Leg het varkenshaasje op het spek. Draai het spek rond het haasje. Leg het met de naad naar beneden.
-
Meng de ahornsiroop met olie, mosterd, cayennepeper en zout. Snijd de tijm fijn en meng hem door de marinade.
-
Strijk het vlees in met marinade met behulp van een keukenpenseel.
-
Grill het vlees 20 minuten op de barbecue. Doe het deksel van de barbecue dicht. Draai het vlees om de 5 minuten om en bestrijk telkens met wat extra marinade.
De Aardappelen:
-
Kook de aardappelen zonder ze te schillen gaar in gezouten water.
-
Giet de aardappelen af. Snijd ze in grote stukken en meng met wat olijfolie. Kruid met grof zout en peper.
-
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de aardappelen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze wat fijner.
-
Meng alles goed door elkaar.
De Witloofsalede:
-
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje dragonazijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en het roodlof. Snijd het witloof en het roodloof grof. Meng er de dressing door.
-
Snipper de lente-ui en meng hem door de salade. Kruid met peper en zout.
-
Snijd de bieslook grof en meng hem door de salade.
-
Grill de aardappelen ook op de barbecue. Draai het vlees nog een laatste keer om en bestrijk met marinade.
-
Snijd het varkenshaasje in plakken. Het vlees moet gaar zijn, maar mag nog wel rosé zijn.
-
Serveer het vlees met de gegrilde aardappelen en de salade.