Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenshaasje met spek, Ratte-aardappelen en witloofsalade

Ingrediënten :

Bereiding :

Het Varkenshaasje:

  1. Verwarm de barbecue.

  2. Kruid het varkenshaasje aan alle kanten met peper en zout.

  3. Leg de plakjes spek op een ovenschaal zodat ze elkaar in de lengte wat overlappen.

  4. Leg het varkenshaasje op het spek. Draai het spek rond het haasje. Leg het met de naad naar beneden.

  5. Meng de ahornsiroop met olie, mosterd, cayennepeper en zout. Snijd de tijm fijn en meng hem door de marinade.

  6. Strijk het vlees in met marinade met behulp van een keukenpenseel.

  7. Grill het vlees 20 minuten op de barbecue. Doe het deksel van de barbecue dicht. Draai het vlees om de 5 minuten om en bestrijk telkens met wat extra marinade.

De Aardappelen:

  1. Kook de aardappelen zonder ze te schillen gaar in gezouten water.

  2. Giet de aardappelen af. Snijd ze in grote stukken en meng met wat olijfolie. Kruid met grof zout en peper.

  3. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de aardappelen. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snijd ze wat fijner.

  4. Meng alles goed door elkaar.

De Witloofsalede:

  1. Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en een scheutje dragonazijn.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en het roodlof. Snijd het witloof en het roodloof grof. Meng er de dressing door.

  3. Snipper de lente-ui en meng hem door de salade. Kruid met peper en zout.

  4. Snijd de bieslook grof en meng hem door de salade.

  5. Grill de aardappelen ook op de barbecue. Draai het vlees nog een laatste keer om en bestrijk met marinade.

  6. Snijd het varkenshaasje in plakken. Het vlees moet gaar zijn, maar mag nog wel rosé zijn.

  7. Serveer het vlees met de gegrilde aardappelen en de salade.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.