Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta arrabiata met coquilles

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal de sint-jakobsvrucht uit de schelp en maak ze schoon. Dep ze goed droog.

    TIP: Stop een (wat plooibaar) mes tussen de schelp en duw tegen de bovenkant. Met een lepel schep je de sint-jakobsnoot los. Spoel onder koud water en dep goed droog. Dan bakken ze beter. Je kunt natuurlijk ook al schoongemaakte sint-jakobsvruchten gebruiken.
  2. Breng water aan de kook in een hoge kookpot.
    Snijd een kruisje in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze 10 seconden in het kokende water. Spoel onder koud stromend water. Pel de tomaten. Het kookwater kun je gebruiken voor de pasta.
    Snijd de tomaten in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
    Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in de olie.
    Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Stoof ze met de sjalotten.

  4. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Stoof hem met de sjalot en knoflook. Kruid met een snuif zout. Leg er de tijm en laurier bij.

  5. Doe er tomatenblokjes bij en laat even stoven. Giet er een scheutje wijn bij en kruid met wat zout. Doe er de tomatenpuree bij.

  6. Kook de pasta al dente in het water.

  7. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en een klontje boter.

  8. Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak ze kort in de vetstof. Sprenkel er wat citroensap over.

  9. Snipper de peterselie.

  10. Doe de pasta bij de tomatencompote. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe.

  11. Serveer de pasta met de sint-jakobsvruchten. Werk af met gesnipperde peterselie.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.