Gebakken eendenborst en groentenwok met noedels
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaak en rasp in linten met een dunschiller.
-
Snij de ongeschilde courgette in staafjes.
-
Snipper de koriander fijn en hou enkele takjes apart voor de afwerking.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snipper de lente-uitjes fijn.
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets tot u een rasterpatroon hebt. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
Bereiding:
-
Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. op de velkant op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Giet het smeltende vet weg, draai de eendenborstfilets om en bak nog ± 6 min.
-
Kook intussen de sobanoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de rijstolie in een wok en bak de geraspte gember en de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de champignons toe en roerbak 2 min. Voeg de pastinaakslierten en de courgettestaafjes toe en roerbak nog 5 min. Voeg de sobanoedels, de oestersaus en de sojasaus toe en laat nog 2 min. bakken.
-
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in schuine sneetjes.
Afwerking:
-
Meng de koriander en de rest van de lente-uitjes onder de groentewok. Serveer met de sneetjes eendenborstfilet. Werk af met de takjes koriander.