Gemarineerde runderreepjes met komijn
Ingrediënten :
Het Vlees
De Marinade
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Snij de minuutsteak in hapklare reepjes.
-
Rasp de gember fijn. Hak het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.
-
Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in lange reepjes van ± 1 cm breed.
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Meng intussen de ingrediënten van de marinade met 3 eetl. water. Meng het vlees goed onder de marinade.
-
Verhit 3 eetl. sesamolie in een wok of pan. Draai met de wok of pan, zodat de bodem volledig bedekt is. Doe het vlees in de wok en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Het vlees mag nog een beetje roze zijn. Haal de reepjes uit de pan en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 5 eetl. sesamolie in dezelfde wok of pan. Voeg de gember en het knoflook toe en laat enkele sec. bakken tot de geur vrijkomt. Voeg dan de paprika’s, de peultjes en de pepertjes toe en roerbak 5 à 7 min.
-
Doe de reepjes vlees weer in de wok of pan, schep alles goed om en voeg het komijnpoeder toe. Bak 5 min. en voeg het groen van de lente-uitjes toe. Roerbak nog ± 3 min.
-
Haal de wok of pan van het vuur. Roer er 1 koffiel. sesamolie onder en serveer met de rijst.