Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pasta met kruidenkaas, spinazie en zalm

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de zalm in stukjes.

  2. Doe de spinazie, zalmblokjes en de room in een ovenvaste schaal en meng goed.

  3. Leg de kruidenkaas in het midden en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak 20 minuten in de oven op 200 °C.

  4. Kook de penne beetgaar.

  5. Als het gerecht klaar is, meng goed, voeg de pasta toe en meng opnieuw.

  6. Werk af met fijngehakte bieslook.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.