Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

IJstaart met advocaat en meringue

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker tot een witschuimige massa. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf in een andere maatbeker.

  2. Spatel eerst de advocaat door de eiercrème en meng er de room door. Spatel er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door. Verkruimel de meringue.

  3. Leg op de bodem van een langwerpige rechthoekige pot eerst wat plasticfolie. Zorg ervoor dat de folie groot genoeg is om de ijstaart te bedekken. Leg eerst een laag amandelbrood. Daarna een laagje van de advocaatvulling en strooi daar een dun laagje meringuekruimels over.

  4. Herhaal de laagjes, koekjes, advocaatvulling en meringue tot de pot vol is. Hak de pistachenootjes en strooi ze als afwerking op de ijstaart. Laat de ijstaart afgedekt met de plasticfolie invriezen. Haal 15 minuten voor het aansnijden uit de diepvries.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.