Gehakt Parmentier
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een ruime pot water met wat zout.
-
Zet een stoofschotel op het vuur en smelt er een klont boter in.
-
Snipper de uien grof en plet de look tot pulp. Stoof ze samen aan in de hete boter. De uien mogen lichtbruin kleuren.
-
Voeg het gehakt toe aan de pot, samen met een scheutje olijfolie of wat extra boter. Roer het gehakt regelmatig om, zodat het geen grote homp vlees blijft.
-
Breng het gehakt extra op smaak met wat verse of gedroogde tijm, een snuifje zout en peper van de molen.
-
Voeg het blik tomatenstukjes toe en meng de stukjes goed door het gebakken vlees.
-
Laat de pot nog even stoven op een zacht vuurtje.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Het mag best een puree zijn waar nog kleine stukjes aardappel in zitten.
-
Tover de gestampte aardappelen om in een smeuïge puree door er de eitjes, wat boter en melk door te roeren.
-
Kruid de aardappelen met vers geraspte nootmuskaat, wat peper van de molen en een snuifje zout.
-
Vul een grote vuurvaste ovenschotel of individuele schotels met een laag gehakt. Schep daarboven een laag puree en strooi broodkruim over de schotel.
-
Plaats het gerecht onder de hete grill tot het broodkruim een goudbruin korstje vormt (reken 5 à 10 minuten, afhankelijk van je oven).
Tip:
-
Je kan de gehaktschotel ook gratineren met gemalen kaas.