Courgette met mozzarella uit de oven
Ingrediënten :
De Courgette
De Tomatensaus
Bereiding :
Voorbereiding
-
Leg de plakken courgette 2 à 3 uur in water met flink wat zout. Haal ze dan uit het water en dep ze droog met keukenpapier.
Bereiding
-
Verhit de olie in een pan en frituur de courgettes in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus (zie 'basisrecept tomatensaus' onderaan recept). Leg er een laag courgetteplakken op en de helft van de mozzarella. Leg de rest van de courgette erop en de rest van de mozzarella.
-
Doe hier nog een paar scheppen tomatensaus overheen en wat peper en zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Basisrecept Tomatensaus
-
Doe 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak een fijngesnipperde ui en een heel teentje knoflook totdat de ui glazig is.
-
Verwijder de knoflook en voeg een blik tomaten en 2 eetlepels tomatenpuree toe. Voeg wat zout en peper toe en schep alles goed om.
-
Doe er een groot glas water bij en laat het geheel 30 minuten inkoken. Schep daarna een klontje roomboter erdoor en maal alles fijn in de blender.