Biefstuk met pepersaus
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Verwarm de geklaarde boter in een braadpan en bak de biefstukken zoals je ze graag hebt: saignant (dus amper gebakken), à point (nog rozig van binnen) of bien cuit (net doorbakken). Kruid ze met zwarte peper uit de molen en zout.
-
Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Schenk de cognac in de braadpan. Flambeer. Blus met de room. Laat 1 minuut inkoken.
-
Doe er de uitgelekte peperbessen bij. Laat even doorwarmen en kruid ook de saus eventueel bij met peper en zout.
-
De Afwerking
-
Serveer met (handgesneden) frieten.
Tip:
-
- Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast, zeker als je van een dikke, niet doorbakken biefstuk houdt! Een saignant is immers in 2 minuten (aan elke kant) gebakken, en in die tijd is het vlees niet door en door warm.
- Geklaarde boter is boerenboter of melkerijboter die je op een zacht vuur laat smelten, eventjes aan de kant zet (tot de gestolde eiwitten gezonken zijn) en dan voorzichtig – bij voorkeur door een zeefje - in de pan schenkt.