Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Snij het varkenshaasje in 4 stukken. Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (± 5 min.).
-
Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.
-
Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen.
-
Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge Gouda kaas over en schuif enkele min. onder de grill tot de kaas smelt.
-
Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met instantsausbinder.
De Afwerking
-
Dien op met frietjes en gemengde sla.
Tip:
-
- U kan de Ardense hesp vervangen door flinterdunne sneetjes gerookt spek. In de plaats van Gouda kan u dunne sneetjes gruyère of emmentaler gebruiken.
- Voor de liefhebbers: u kan aan de bereiding gestoofde champignons toevoegen.