Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Skrei met aardappelforelcreme, garnalen en westmalle-tripel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Mix er in een blender gerookte forel, room, olijfolie en boter door. Breng op smaak.

  2. Laat de bouillon en het bier samen met suiker tot de helft inkoken. Bind lichtjes met blanke roux. Kruid naar smaak en indien de saus te bitter is, roer er wat boter door.

  3. Kruid de skrei met peper en zout en bak eerst de velkant in hazelnootboter. Draai de vis voorzichtig om en bak nogmaals; laat verder garen onder een deksel of in de oven.

  4. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de zeekraal voorzichtig gaar. Kruid met peper

  5. Kook de kwarteleitjes in 1 à 1,5 min. zacht. Pel ze.

  6. Dresseer het bord : maak een torentje puree in het midden van een warm bord. Leg daarop de skrei met velkant naar boven. Verdeel er de zeekraal op en een handvol garnalen. Werk af met het zachtgekookte ei, zalmeitjes en verse kervelpluksels.

Noot

SKREI : skrei is een volwassen winterkabeljauw. Elk jaar (van jan. tot April) komen ze van de Barentsz zee naar de warmere wateren rond Noorwegen om te paaien. De bevruchte eitjes spoelen mee met de warme zeestroom terug naar het Noorden en de kleine visjes die niet opgegeten worden bereiken opnieuw de Barentsz zee.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.