Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Spies van zeevruchten met chablisboter en tomatenpaprika

Ingrediënten :

Assortiment vis

En Verder...

Bereiding :

 1. Bereid de vissoorten apart :
  - Kruid en bak de tonijn kort en hevig.
  - Rol elk stukje zalm op in een sneetje spek en bak het kort en hevig.
  - Leg de tongfilets open met de witte kant naar beneden, bedek ze met een reepje zalm en rol ze op met 2 groene aspergetoppen (gaarkoken in gezouten water). Kook de rolletjes halfgaar in 2 dl visfumet.
  - Pel de scampi’s, haal het darmkanaal er uit en bak ze kort.
  - Bak de stukjes zeebaars kort.

 2. Steek alle stukjes vis op een spies met de mooiste kant naar boven. Leg ze op bakpapier op een ovenschaal.

 3. Haal de dikke nerf uit de spinazie, spoel ze en smelt ze in een klompje boter (kort maar hevig)

 4. Pel 4 tomaten, snijd er het hoedje af en haal er het vruchtvlees uit; bewaar dit. Vul de tomaten op met de uitgeperste spinazie.

 5. Maak een paprikacoulis : kook de grofgesneden paprika met het tomatenvlees, 2 dl water en 1 tl tomatenpuree. Mix alles fijn en steek het door een zeef. Kruid voldoende en houd apart.

 6. Stoof 2 fijngesneden sjalotten aan en bevochtig ze met chablis en visfumet, laat voor de helft inkoken en passeer door een zeef, dik met weinig roux. Roer er koude, in stukjes gesneden, blokjes boter door.

 7. Maak kasteelaardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

 8. Verwarm de tomaten 15 min. en de spiesjes 5 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.

 9. Neem warme borden. Giet op de ene helft rode saus en op de andere helft witte saus. Druppel wat witte saus in de rode saus en omgekeerd, trek er met een mespunt streepjes door. Leg de spies op de scheiding, de witte aardappelen in de rode saus en de tomaat in de witte saus. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.