Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade ‘folle’ royal met Gemarineerde rauwe zalm en verse kruiden

Ingrediënten :

De Vinaigrette

De Zalm

Bereiding :

  1. Kook de kreeft in een kokende court-bouillon. Laat de kreeft afkoelen in de bouillon (terug opwarmen in kokende bouillon).

  2. Kuis de salade en maak 1 dl mayonaise. Maak van de helft van de mayonaise cocktailsaus. Pel de tomaten en kook de eieren. Snijd de kreeft in twee en breek de scharen (décortiquer), verwijder het darmkanaal en de maag.

  3. Schik ½ kreeftje per persoon op het bord en versier met tomaten en eieren. Geef er mayonaise en cocktailsaus bij.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.