Eendenlever met zoetzure appeltjes
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Schil de appelen en snij ze in blokjes van 0,5 cm. Besprenkel ze met het citroensap.
-
Om de eendenlever makkelijk uit de verpakking te halen, snijdt u de zijkant open met een scherp mes dat in warm water werd opgewarmd. Draai de verpakking om de lever eruit te halen.
Bereiding
-
Giet de witte wijn, de balsamicoazijn en de Luikse siroop in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat tot de helft indikken gedurende ca. 10 min.
-
Maak met dit siroopmengsel enkele dunne strepen op elk bord en roer de appeltjes door 2 el van het mengsel.
-
Maak een torentje in het midden van elk bord: begin met de appels, hierop 1 sneetje eendenlever en daarop, in waaiervorm, 2 sneetjes gerookte eenden filet.
-
Bestrooi lichtjes met wat grof zeezout en versgemalen peper.
Afwerking
-
Versier met peterselie.
-
Serveer met geroosterd brood.