Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Noedelpannetje

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snij de kip in reepjes.

  2. Spoel de limoen, schil hem en snij de schil in flinterdunne reepjes of mek een zeste van de pel.

  3. Snij de limoen doormidden. Pers 1 helft uit en snij de andere helft in plakjes.

  4. Meng het sap van de limoen met de honing en de olie en kruid met peper en zout.

  5. Maak de uitjes schoon en snij ze in stukken.

Bereiding

  1. Meng de mengeling (sap, honing en olie) door de kippenreepjes

  2. Kook de pasta "al dente" in gezouten water. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.

  3. Verhit de wok en bak de kip goudbruin. Schep ze uit de pan.

  4. Roerbak de uitjes, limoenschil en pasta even samen.

  5. Voeg nu de kip toe in de wok.

  6. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.