Soezen met banketbakkersroom, overgoten met chocoladesaus
Ingrediënten :
Voor de Soezen
Voor de Banketbakkersroom
Voor de Chocoladesaus
Bereiding :
De Soezen
-
Melk met boter, zout en suiker zachtjes tegen het kookpunt brengen tot de boter gesmolten is.
-
Gezeefde bloem in één keer toevoegen en met een spatel mengen. Het beslag even laten drogen zodat het een bol vormt. Laat daarna even afkoelen in een kom.
-
Roer er één voor één de eieren door. Elk ei moet volledig opgenomen zijn.
-
Boter een bakplaat in en bestuif het met bloem. Spuit het soezenbeslag met een spuitzak. (bewaar voldoende afstand)
-
Bak gedurende 18 min. in een oven van 220°C. Opgepast : de oven pas na 10 min. openen.
De Banketbakkersroom
-
Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen
-
De eidooiers met de suiker witkloppen en daarna bloem bijvoegen.
-
De kokende melk geleidelijk op de eiermassa gieten; voortdurend met een klopper blijven mengen.
-
Op een zacht vuurtje tot een homogene massa laten koken door voortdurend te roeren.
De Chocoladesaus
-
Smelt de chocolade “au bain marie” met daarin weinig water en 1 lepel honing.