Bouillabaisse
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
- Snij de vis in stukken van 3 cm.
- Snij de aardappelen in brunoise
- Snipper de uien
- Snipper het knoflook
- Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij in 8 stukken
- Snij de prei in ringen
- Snij de venkel in brunoise
- Snij een julienne van 1/8 schil (enkel de buitenlaag) van de sinaasappel
Bereiding:
-
Verwarm de olijfolie en stoof de uien, de venkel, de prei en de look goudgeel.
-
Voeg de tomaten en de brunoise van aardappel erbij en laat even meestoven.
-
Voeg de julienne van sinaasappelschil bij de groenten samen met de saffraan. Laat 10 min.
zachtjes koken in de helft van de bouillon. -
Leg de vis erbij en giet de rest van de visbouillon en de witte wijn erbij.
-
Kruiden met peper en zout en het bouquet garni (= peterseliestengels + tijm + laurier)
-
Laat de soep gedurende 10 min. Zachtjes koken.
-
Dien op met stokbrood besmeerd met rouille en licht geroosterd onder de grill.
Tip:
-
Men kan schaal- en schelpdieren toevoegen voor een rijkere soep.
-
De venkelknol kan vervangen worden door enkele druppels pastis.