Filodeeg met prei, pistachenoten en Herve kaas, emulsie van honing en mosterd
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Meng de honing, mosterd en azijn in een kommetje en meng er met een klopper, druppelsgewijs, de notenolie door. Kruid met peper en zout.
-
Snijd de prei in fijne reepjes (julienne) en spoel ze grondig. Snijd de Herve-kaas in blokjes en hak de pistachenoten fijn.
-
Smelt 1 el boter in een steelpannetje en roer er 1 el bloem door. Voeg er beetje bij beetje 1 dl melk aan toe en blijf roeren tot je geen klonters meer hebt. Kruid met peper en zout en nootmuskaat en voeg er de Herveblokjes aan toe.
-
Stoof de prei beetgaar in boter en kruid met peper en zout. Meng de prei en pistachenoten onder de kaassaus en laat afkoelen.
-
Leg 4 keer 3 vellen van 30 op 15 cm. filodeeg op elkaar en strijk er telkens gesmolten boter tussen. Schik de preikaasbereiding op het filodeeg op ongeveer 2 cm. van de rand en rol het deeg stevig op. Wrijf nogmaals in met boter.
-
Bak de rolletjes 15 min. op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180° c. tot ze goudbruin zijn. Snijd ze met een broodmes schuin in twee en dien ze warm op met de honing-mosterdsaus en wat gemengde sla.