Condérijst met frambozencoulis en slagroom
Ingrediënten :
De Frambozencoulis
Bereiding :
-
Spoel de korrelrijst in koud water en laat uitlekken. Boter een kookpot in.
-
Breng de melk aan de kook, samen met het vanillestokje. Voeg de gespoelde rijst samen met het zout en de rest van de boter bij de melk.
-
Blijf regelmatig roeren tot het kookt en verwijder dan het vanillestokje. Leg er boterpapier op en met een deksel plaatsen we dit 35 min. in een oven van 180°C.
-
Frambozencoulis : frambozen opwarmen en suiker toevoegen. Mixen en doorsteken.
Laat afkoelen. -
Voeg, wanneer de rijst gaar is, de suiker toe en laat nog even doorkoken. Om te binden, roeren we er een eidooier door, zonder te koken. Laat afkoelen in een schaal of in kleine potjes.
-
Maak nu de slagroom : klop 1 dl room half stijf op en doe er bloemsuiker bij. Klop verder tot de room stijf is. Bewaar koel.
-
Serveer de rijst in een wijnglas deels overgoten met coulis en met een toefje opgeslagen room. Geef er enkele stukjes fruit bij.