Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken savooikool met spek en room

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Versnipper de ui.

  2. Was de kool en snij ze in repen.

  3. Bak het spek in de hete wok.

  4. Voeg er ook de ui aan toe en roerbak het geheel gedurende ca. 5 min.

  5. Doe er op het einde de sesamzaadjes bij.

  6. Doe de kippenbouillon erbij en breng op smeek met peper en zout.

  7. Sluit de wok met het deksel en laat 5 min stoven.

  8. Voeg er tenslotte de room aan toe en laat eventjes doorkoken.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.