Soepje van bospaddenstoelen
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Laat de bospaddenstoelen een half uur weken in lauw water. Laat uitlekken, zet het weekwater opzij en laat bezinken.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de prei in ringetjes.
-
Meng de mascarpone met de peterselie en de mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.
Bereiding:
-
Smelt 1 eetlepel boter in een grote kookpot en bak de bospaddenstoelen gedurende 2 min. op een hevig vuur. Zet opzij.
-
Smelt opnieuw 2 eetlepel boter in dezelfde kookpot en bak de uien glazig. Voeg de aardappelblokjes en de preiringetjes toe en bestrooi met de bloem. Roer goed om.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 25 min. koken. Mix alles tot een gladde soep. Kruid met saffraan, peper en zout.
-
Voeg 2 dl van het weekwater van de bospaddenstoelen (niet het bezinksel) toe en de paddenstoelen zelf. Laat alles even opwarmen.
Afwerking
-
Verdeel de soep over de borden en lepel een koffielepel van het mascarponemengsel in het midden van elk bord.