Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Vleeskoek met spruitjesstoemp

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Kook de spruitjes gaar in kokend water gedurende 10 min. Giet af. Haal uit de kookpot.

  2. Snij de aardappelen in stukjes.

  3. Snij de appelen in stukjes.

Bereiding

  1. Leg de vleeskoek in een ovenschotel en verdeel er de boter in klontjes over.

  2. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min.

  3. Schakel de oven uit en laat de vleeskoek nog 10 min. rusten.

  4. Kook ondertussen de aardappelen en de appelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet af en prak fijn met een pureestamper.

  5. Verhit de olijfolie in de kookpot waarin u de spruitjes gekookt hebt en bak de spekreepjes gedurende 3 min.

  6. Voeg de gekookte spruitjes toe en laat gedurende 10 min. gaar worden.

  7. Roer de spruitjes en de spekreepjes onder de aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Haal de vleeskoek uit de ovenschotel en verwijder het braadvet. Schraap de braadresten los met de kippenbouillon en bind met wat instantsausbinder. Roer 1 koffiel. Mosterd onder de saus.

Afwerking

  1. Snij de vleeskoek in sneetjes, overgiet met de saus en serveer met de spruitjesstoemp.
    Tip
    Garneer eventueel met grof gehakte walnoten.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.