Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij het varkenshaasje in 4 stukken.  Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (± 5 min.).

  2. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.

    Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen.

  3. Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge Gouda kaas over en schuif enkele min. onder de grill tot de kaas smelt.

  4. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met instantsausbinder.

De Afwerking

  1. Dien op met frietjes en gemengde sla.

Tip:

  1. - U kan de Ardense hesp vervangen door flinterdunne sneetjes gerookt spek. In de plaats van Gouda kan u dunne sneetjes gruyère of emmentaler gebruiken.
    - Voor de liefhebbers: je kan aan de bereiding gestoofde champignons toevoegen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.