Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Varkenshaasje gevuld met schimmelkaas en dadels

Omschrijving

Sappige varkenshaasjes met blauwe kaas uit de oven. Geserveerd met krokante krielaardappelen en spinazie. Een en al lerkkernij!

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de grill in de oven. Snijd de varkenshaasjes in plakken van 3 cm en bestrooi aan beide kanten met zout en peper.

  2. Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur bruin. Leg de medaillons in een ovenschaal en verdeel de kaas erover.

  3. Verhit de helft van boter in een pan, Bak de krielaardappelen in 10 minuten gaar en voeg op het laatste moment de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verhit de resterende boter in een pan, voeg de spinazie toe en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Zet de varkenshaasjes ca. 3 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de spinazie over vier borden en leg de varkenshaasjes en de aardappeltjes naast de spinazie.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.