Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi met curry en groene groenten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Laat een scheut arachideolie heet worden in een wokpan.

  3. Pel de scampi en bewaar de pantsers. Bak de scampi kort in de hete arachideolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Giet een extra scheutje arachideolie in de wok.

  4. Bak de pantsers in de wok, gevolgd door grof gesneden de rode chilipeper.

  5. Pel en snijd de sjalot en de teentjes look grof. Laat meebakken met de pantsers.

  6. Schil een teen gember en rasp ze boven de wokpan.

  7. Hak of snijd de stengel citroengras grof en laat meebakken in de wokpan.

  8. Voeg er de currypasta en de kokosmelk aan toe en laat het geheel rustig pruttelen op het vuur.

  9. Giet een scheutje arachideolie in een vuurvast pannetje.

  10. Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.

  11. Vul een kommetje met rijst en voeg de rijst toe aan de stovende sjalot, gevolgd door 2 kommetjes water (2 x de hoeveelheid van de rijst).

  12. Schuif het pannetje in de oven tot de rijst gaar is.

  13. Kook de boontjes en de sluimerwten gaar in gezouten water.

  14. Zeef de currysaus.

  15. Laat de diepvrieserwten meekoken met de boontjes en de sluimerwten.

  16. Giet de groenten af als ze gaar zijn.

  17. Doe de scampi opnieuw bij de currysaus en haal de gare rijst uit de oven.

  18. Schep de rijst op een bord en leg er de groentjes bij. Doe er wat van de scampi-currysaus bij en werk het bord af met enkele plukjes koriander en krokante uitjes.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.