Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Moelleux van bittere chocolade met sinaasappelen en vanilleroom

Ingrediënten :

De roomquenelles

De sinaasappelen

De moelleux

Bereiding :

  1. Klop de room half stijf en voeg er suiker bij. Klop verder tot de room aan de garde blijft kleven. Bewaar koel.

  2. Laat het suikerwater lichtjes inkoken tot siroop en verwarm er de sinaasappelpartjes kort in op. Doe er fijngesneden munt bij. Laat afkoelen.

  3. Klop de eierdooiers los met de suiker en klop het eiwit stijf. Smelt de chocolade en boter "au bain marie" tot 40° C. Meng de eierdooiers en de chocolade en spatel het eiwit er voorzichtig door. Beboter 4 bakvormpjes in en bestuif ze voldoende met bloem. Stort het beslag erin. Bak dit een 5-tal min. Op 220° C.

  4. Leg op elk bord een roomquenelles en strooi er wat chocoladeschilfers over. Plaats de Moelleux erbij. Werk verder af met de sinaasappelplakjes en de siroop.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.