Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lamsbout met couscous

Ingrediënten :

De Lamsbout

De Couscous:

Bereiding :

De Lamsbout

  1. Meng 200 ml olijfolie met tijm, rozemarijn, provençaalse kruiden en lookpoeder. Kruid de lamsbout met zwarte peper en zout en wrijf in met de kruidenolie. Grill het vlees 40 minuten op de barbecue, draai regelmatig om. Neem de lamsbout van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.

  2. Laat de lamsfond 5 minuten trekken met het takje rozemarijn op een zacht vuurtje. Giet het braadsap van de lamsbout bij de fond. Klop de rest van de olijfolie erdoor en zeef.

De Couscous

  1. Doe de couscous in een grote kom, giet de bouillon erbij en laat wellen tot al het vocht is opgenomen.

  2. Verwijder de zaadjes uit de courgette en snijd in kleine blokjes. Breng op smaak met zout en zwarte peper en bak beetgaar in de pan.

  3. Plet de pijnboompitten met de achterkant van een mes. Meng de olijfolie met het curry- en paprikapoeder. Breng op smaak met witte peper en zout en giet over de couscous. Doe de geconfijte citroen, pijnboompitten, tomaten en basilicum erbij. Kruid af met witte peper en roer er de gebakken courgetteblokjes en chorizo onder.

Afwerking:

  1. Leg het vlees voor het serveren nog even terug op de barbecue. Breng op smaak met fleur de sel en versgemalen zwarte peper. Serveer de saus en couscous er apart bij.

Noot

http://www.njam.tv/recepten/lamsbout-met-couscous

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.