Lamsbout met couscous

Lamsbout met couscous

Ingrediënten :

De Lamsbout

De Couscous:

Bereiding :

De Lamsbout

  1. Meng 200 ml olijfolie met tijm, rozemarijn, provençaalse kruiden en lookpoeder. Kruid de lamsbout met zwarte peper en zout en wrijf in met de kruidenolie. Grill het vlees 40 minuten op de barbecue, draai regelmatig om. Neem de lamsbout van het vuur, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten.

  2. Laat de lamsfond 5 minuten trekken met het takje rozemarijn op een zacht vuurtje. Giet het braadsap van de lamsbout bij de fond. Klop de rest van de olijfolie erdoor en zeef.

De Couscous

  1. Doe de couscous in een grote kom, giet de bouillon erbij en laat wellen tot al het vocht is opgenomen.

  2. Verwijder de zaadjes uit de courgette en snijd in kleine blokjes. Breng op smaak met zout en zwarte peper en bak beetgaar in de pan.

  3. Plet de pijnboompitten met de achterkant van een mes. Meng de olijfolie met het curry- en paprikapoeder. Breng op smaak met witte peper en zout en giet over de couscous. Doe de geconfijte citroen, pijnboompitten, tomaten en basilicum erbij. Kruid af met witte peper en roer er de gebakken courgetteblokjes en chorizo onder.

Afwerking:

  1. Leg het vlees voor het serveren nog even terug op de barbecue. Breng op smaak met fleur de sel en versgemalen zwarte peper. Serveer de saus en couscous er apart bij.

Noot

http://www.njam.tv/recepten/lamsbout-met-couscous

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *