Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kroketje van kabeljauwbranade, gemarineerde rode ui en een emulsie van peterselie

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. 1) Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Kook het eitje zacht (5 min.). Pocheer (koken in juist geen 100°C vloeistof) de kabeljauw (controleer op graten) in de melk met knoflook, tijm en laurier.

  2. Plet de aardappelen en voeg er de kabeljauw en het zachtgekookt eitje aan toe. Meng er 2 el olijfolie onder. Let erop dat de mengeling niet te vochtig is. Smaak af en laat afkoelen.

  3. Pluk en was de peterselie en kook ze 1 min. in kokend gezouten water. Laat onmiddellijk schrikken in koud water. Mix ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  4. Snij de ui in fijne ringen en meng die met azijn en suiker. Laat een 20-tal min. trekken.

  5. Maak van de kabeljauwbrandade met de hand mooie ronde kroketten en haal ze achtereenvolgens door een losgeklopt ei en het paneermeel.

  6. Frituur de brandadekroketjes op 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de gemarineerde uienringen en trek er een streepje peterselie-emulsie rond.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.