Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Auberginepuree met scampi

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Doe de aubergines in een ovenschaal en overgiet ze rijkelijk met olijfolie.  Zet ze 45 minuten in de oven.  Leg er na 20 minuten de knoflookteentjes bij.

  3. Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen.

  4. Haal dan het vruchtvlees uit de aubergines.  Mix het met de knoflook, koriander en wat olijfolie.  Kruid de puree met peper en zout en voeg wat limoensap toe.

  5. Warm wat olijfolie op in een pan.  

  6. Pel de scampi’s, kruid met peper en zout en bak ze aan.  Bestrooi ze met Italian mix.

  7. Serveer de puree met de scampi’s lauw of warm.

Designed using Creattica. Powered by WordPress.