Ovenpannetje met scampi’s en prei
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Pel de scampi's (dompel ze daarvoor 2 min. onder in heet water) en verwijder het darmkanaal.
-
Snij het wit en een weinig groen van de preistengels in ringetjes.
-
Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
-
Rasp de schil van sinaasappel tot je een koffielepel vol hebt en pers de sinaasappel.
Bereiding
-
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en bak die glazig.
-
Blus met witte wijn, de visfond en het sinaasappelsap. Voeg een 1/2 blokje bouillon en de geraspte sinaasappelschil toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. inkoken tot er 1 dl. vocht overblijft.
-
Voeg de room aan de saus toe. Kruid met peper en zout. Zet opzij.
-
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit het knoflook. Bak de scampi's gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met paprikapoeder, kerrie en peper en zout. Schep om.
-
Overgiet de scampi's met de likeur en flambeer. Haal ze uit de pan.
-
Doe 1 el olijfolie en de preiringetjes in dezelfde pan. Stoof gedurende 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de prei in individuele ovenpannetjes en schik er telkens evenveel scampi's op.
-
Giet de saus over de scampi's. Schuif de ovenpannetjes in een op 190°C voorverwarmde oven gedurende 15 min.
Afwerking
-
Dien op met stokbrood.