Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Tartelette met rode biet, pompoen en geitenkaas

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bieten en de pompoen in blokjes. Kruid met peper en zout en lepel er de olijfolie over. Hussel tot de groenten bedekt zijn met een laagje olie. Lepel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven en laat even afkoelen.

  1. Snij de ui in flinterdunne ringen. Verwarm de honing tot hij vloeibaar is en meng met de rodewijnazijn en een snuifje zout.

  1. Leg het kruimeldeeg op een bakplaat. Schik er de geroosterde groenten op. Sprenkel er de honingsiroop over. Bestrooi met tijm en rozemarijn. Verdeel de uiringen over de groenten en verkruimel er de helft van de geitenkaas over.

  1. Vouw de randen over de groenten en schuif de tartelette 20 à 25 minuten in de oven totdat de korst goudbruin kleurt.

  1. Laat de taart 5 minuten rusten voor je ’m aansnijdt. Serveer met een gemengd slaatje.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.