Macaroni met kip, spinazie en erwtjes
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding:
-
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
-
Smelt een klont boter in de wok.
-
Pel en snipper de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
-
Snijd de kip in stukjes. Bak ze in de boter. Kruid met kippenkruiden en peper.
-
Snijd het spek in reepjes. Schep de kip uit de wok en bak het spek in dezelfde vetstof.
-
Schep het spek uit de wok. Bak de ui en de knoflook in dezelfde vetstof.
-
Kook de pasta gaar.
-
Bak de spinazie schoon en stoof met de ui en knoflook. Kruid met peper en zout. Doe er de erwtjes bij en laat mee stoven.
De Kaassaus:
-
Smelt de boter. Doe er de bloem bij en laat even bakken.
-
:Giet de melk bij de roux en laat onder voortdurend roeren indikken. Maak de saus niet te dik.
-
Doe 2/3 van de gemalen kaas bij de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
Afwerken en serveren
-
Giet de pasta af. Meng de macaroni met de groenten, de kip en het spek. Roer er de kaassaus door.
-
Doe alles in een ovenschaal. Strooi er de apart gehouden kaas over.
-
Zet onder de ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op staat.