Moelleux van bittere chocolade met sinaasappelen en vanilleroom
Ingrediënten :
De roomquenelles
De sinaasappelen
De moelleux
Bereiding :
-
Klop de room half stijf en voeg er suiker bij. Klop verder tot de room aan de garde blijft kleven. Bewaar koel.
-
Laat het suikerwater lichtjes inkoken tot siroop en verwarm er de sinaasappelpartjes kort in op. Doe er fijngesneden munt bij. Laat afkoelen.
-
Klop de eierdooiers los met de suiker en klop het eiwit stijf. Smelt de chocolade en boter "au bain marie" tot 40° C. Meng de eierdooiers en de chocolade en spatel het eiwit er voorzichtig door. Beboter 4 bakvormpjes in en bestuif ze voldoende met bloem. Stort het beslag erin. Bak dit een 5-tal min. Op 220° C.
-
Leg op elk bord een roomquenelles en strooi er wat chocoladeschilfers over. Plaats de Moelleux erbij. Werk verder af met de sinaasappelplakjes en de siroop.