Vleeskoek met spruitjesstoemp
Ingrediënten :
Bereiding :
Voorbereiding
-
Kook de spruitjes gaar in kokend water gedurende 10 min. Giet af. Haal uit de kookpot.
-
Snij de aardappelen in stukjes.
-
Snij de appelen in stukjes.
Bereiding
-
Leg de vleeskoek in een ovenschotel en verdeel er de boter in klontjes over.
-
Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min.
-
Schakel de oven uit en laat de vleeskoek nog 10 min. rusten.
-
Kook ondertussen de aardappelen en de appelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet af en prak fijn met een pureestamper.
-
Verhit de olijfolie in de kookpot waarin u de spruitjes gekookt hebt en bak de spekreepjes gedurende 3 min.
-
Voeg de gekookte spruitjes toe en laat gedurende 10 min. gaar worden.
-
Roer de spruitjes en de spekreepjes onder de aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de vleeskoek uit de ovenschotel en verwijder het braadvet. Schraap de braadresten los met de kippenbouillon en bind met wat instantsausbinder. Roer 1 koffiel. Mosterd onder de saus.
Afwerking
-
Snij de vleeskoek in sneetjes, overgiet met de saus en serveer met de spruitjesstoemp.
Tip
Garneer eventueel met grof gehakte walnoten.