Bouillonsoep met groentenbrunoise

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 g Ui
  • 100 g Wortel
  • 100 g Knolselder
  • 100 g Prei
  • 1/2 bosje Peterselie
  • 1,5 l Bouillon (Vlees...)
  • Boter
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  • 1 Tomaat
  • Brood (Stok...)
Bereiding :
  1. Snij de groenten in dobbelsteentjes van 2 mm (brunoise)

  2. Hak de peterselie grof.

  3. De groentendobbelsteentjes lichtjes aanstoven in boter zonder te kleuren.

  4. Bevochtig met de vleesbouillon en voeg het kruidenboeket toe.

  5. Gedurende 15 min. zachtjes laten gaarkoken.

     

  6. Verwijder het kruidenboeket.

  7. Snij de tomaat in 4 en verwijder de pitjes. Snij de rest in fijne brunoise.

  8. Bak het stokbrood volgens het recept op de verpakking (ca. 10 min. op 200°C)

  9. Breng de soep op smaak met pezo en werk af met de grofgehakte peterselie en de tomaat-brunoise.

  10. De Afwerking
  11. Serveer in warme borden.