Siberische omelet met koffieroom

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 100 g Ei
  • 100 g Ei (...dooier)
  • 120 g Suiker
  • 100 g Bloem
  • Boter
  • Grand Marnier
  • IJs (Vanille...)
  • 3 Ei (...witten)
  • 7 el Bloemsuiker
  • Bunsenbrander
  • De Vanillesaus
  • 3 Ei (...dooiers)
  • 60 g Suiker
  • 2,7 dl Melk
  • 1/4 Vanillestok
  • Koffie (enkele druppels ...extract)
Bereiding :
  1. Klop de eieren en de dooiers op met de suiker tot een zeer luchtige massa en meng er de gezeefde bloem doo

  2. Smeer een taartvorm in met boter, stort het deeg erin en bak het gedurende 35 minuten in een oven van 200°C.

  3. Laat het biscuitgebak afkoelen, snijd het doormidden en besprenkel het met de Grand Marnier.

  4. Maak de vanillesaus (crème anglaise):
    - Breng de melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.
    - Klop de eieren en suiker stevig tot een witte massa.
    - Voeg de melk al roerend bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken.
    - De saus is klaar als het de rug van de spatel blijft bedekken.
    - Doe er enkele druppels koffie-extract bij en laat afkoelen.

  5. Klop het eiwit tot een stevige massa, voeg het bloemsuiker erbij en klop verder tot het glanzend wordt.

  6. Vul het biscuitgebak met bolletjes vanilleroomijs, doe de taart dicht en wrijf ze in met de merengue of gebruik een spuitzak. Brand de buitenkant bruin met behulp van een bunsenbrander.

  7. Verwarm een kleine hoeveelheid Grand Marnier en flambeer de taart voorzichtig.