Parmentiersoep met kwarteleitjes en kruidenolie

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 400 g Aardappel
  • 3 Ui
  • Boter
  • 1 1/2 l Bouillon (Kippen...)
  • Laurier
  • Basilicum
  • Peterselie
  • Dille
  • 1 dl Olijfolie
  • 8 sneetjes Brood
  • Olie
  • Mexicaanse kruiden
  • 10 Ei (Kwartel...)
Bereiding :
  1. Snijd de uien in ringen, schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes. Stoof alles aan tot de ui glazig wordt. Bevochtig met bouillon en laat gaarkoken (ca. 20 min.) met 1 laurierblaadje. Verwijder het blaadje en mix de soep glad. Smaak af.

  2. Mix basilicum, peterselie en dille met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de kwarteleitjes gedurende 4 min. in gezouten water, laat schrikken en pel ze.

  4. Bak kleine croutons in boter en kruid met Mexicaanse kruiden.

  5. Serveer de soep in koffietassen met een tl kruidenolie en enkele croutons. Leg in elke tas een gehalveerd eitje