Krokant chocoladetaartje met seizoen vruchten

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Brick-vellen
  • 100 gr Chocolade
  • 1 Ei
  • 2 Ei (...dooiers)
  • 75 gr Boter
  • 25 gr Suiker
  • 400 gr Fruit (Seizoens...)
  • 1 scheutje Crème de Cassis
  • IJs (Vanille...)
Bereiding :
  1. Smelt de chocolade au bain-marie en meng er de boter in kleine stukjes door.

  2. Meng de eidooiers, het ei en de suiker en roer dit onder de chocolade.

  3. Plet 100 g fruit en voeg ze bij de chocolade, werk af met een scheutje crème de cassis en laat alles afkoelen.

  4. Bestrijk de brickvellen met gesmolten boter, vouw telkens een volle eetlepel van de chocolade in een brickvel en maak er mooi pakketjes van.

  5. Bestrijk de brickpakketjes nogmaals met wat boter. Bak ze, op bakpapier, in een voorverwarmde oven van 200° C. gedurende ongeveer 8 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.

  6. Bestrooi ze rijkelijk met bloemsuiker , schik ze op borden en serveer met versneden seizoen vruchten en eventueel een bolletje vanille-ijs.