Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Krokant chocoladetaartje met seizoen vruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en meng er de boter in kleine stukjes door.

  2. Meng de eidooiers, het ei en de suiker en roer dit onder de chocolade.

  3. Plet 100 g fruit en voeg ze bij de chocolade, werk af met een scheutje crème de cassis en laat alles afkoelen.

  4. Bestrijk de brickvellen met gesmolten boter, vouw telkens een volle eetlepel van de chocolade in een brickvel en maak er mooi pakketjes van.

  5. Bestrijk de brickpakketjes nogmaals met wat boter. Bak ze, op bakpapier, in een voorverwarmde oven van 200° C. gedurende ongeveer 8 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.

  6. Bestrooi ze rijkelijk met bloemsuiker , schik ze op borden en serveer met versneden seizoen vruchten en eventueel een bolletje vanille-ijs.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.