Zeebaars met vel, aardappelpuree met olijven, frisse komkommer en kruidenpesto

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 4 Zeebaars (...stukken met vel - 140g/persoon)
  • Boter
  • 300 g Aardappel
  • 1/2 dl Melk
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 el Olijf
  • 1 el Tomaat (Half-gedroogde)
  • 2 dl Wijn (Rode...)
  • 1/2 dl Balsamicoazijn
  • 2 el Suiker
  • 3 takjes Peterselie
  • 3 takjes Dragon
  • 7 blaadjes Basilicum
  • 3 takjes Dille
  • 1 dl Olijfolie
  • 1/4 Komkommer
  • Wijnazijn (Witte...)
Bereiding :
  1. . Schil en kook de aardappelen gaar. Laat ze nog even uitstomen en stamp ze fijn. Meng er de verwarmde melk en olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes en olijven in stukjes en voeg ze bij de puree.

  2. Laat de rode wijn, balsamico en suiker inkoken tot een siroop.

  3. Spoel de kruiden en kook ze zeer kort. Laat uitlekken en mix ze met olijfolie. Breng op smaak.

  4. Snijd de komkommer in zeer fijne plakjes en breng ze op smaak met peper en zout en enkele druppels witte wijnazijn

  5. Gebruik warme borden : trek enkele streepjes met de rodewijnreductie en de kruidenpesto. Verdeel de puree in het midden en schik daar enkele schijfjes komkommer op. Legt er de vis met de velkant naar boven op.