Ribbetjes in de marinade

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 6 el Honing (Vloeibare...)
  • 4 el Sojasaus
  • 2 el Oestersaus
  • 2 el Suiker (Bruine...)
  • 1 el Paprika (...poeder)
  • 1 el Mosterd
  • Balsamico (...azijn)
  • 1 tl Look (...poeder)
  • 1 tl Ui (...poeder)
  • 3 el Ketchup
  • Peper
  • Zout
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1 tl Curry (...poeder)
  • 50 mll Olijfolie
Bereiding :
  1. Maak de marinade "naar smaak en believen": meng alle ingrediënten door elkaar tot een dik, mooi rozig mengsel.

  2. Kruid de ribbetjes met peper en zout langs beide kanten.

  3. Neem een borsteltje en smeer de marinade over de ribbetjes. Plaats ze 2 uren in de koelkast.

  4. Leg de ingesmeerde ribbetjes op de barbecue met het deksel erop. Om de 5 minuten open je de barbecue, draai de ribbetjes om en smeer je de bovenkant in met meer marinade.

  5. Na 20 tot 25 minuten zijn de ribbetjes klaar.