Mousse van gerookte forel met vinaigrette van groene selder

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 300 g Forelfilet (Gerookte...)
  • 1/2 Citroen (Sap van...)
  • 1/2 dl Visfumet
  • 1 Gelatine
  • 1 Ui (Kleine...)
  • 2 el Peterselie (Fijn gehakte...)
  • 1 el Mierikswortel
  • 2 1/2 el Mayonaise
  • 1 Ei (...dooier)
  • 1 dl Room (Half opgeklopte...)
  • Peper
  • Tuinkers
  • Bloemen (Verse eetbare...)
  • Stokbrood
  • De Vinaigrette
  • 3 stengels Selder (Groene...)
  • 3 el Notenolie
  • 3 el Olijfolie
  • Smaakversterker (Enkele druppels... (Maggy...))
  • 1 el Azijn (Witte wijn...)
  • Selderijzout
  • Peper
Bereiding :
  1. Mix de forelfilets met citroensap en ½ dl visfumet met 1 gelatineblaadje(weken in koud water) erin opgelost. Hak de ui en peterselie zeer fijn en voeg die bij de vis.

  2. Werk de mousse verder af met mierikswortel, mayonaise, een eidooier en room. Smaak af en verdeel de mengeling in dresseerringen of in een terrine. Laat opstijven in de koelkast.

  3. Bak het stokbrood en spoel de tuinkers.

  4. Maak de vinaigrette : spoel en snijd 3 stengels selder zeer fijn en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat schrikken en houd 1/3 apart als garnituur, mix de overige selder glad en duw ze door een fijne zeef. Breng op smaak met de andere ingrediënten.

  5. Plaats een torentje mousse in het midden van een bord en leg er een toefje tuinkers en een bloempje bovenop. Giet de vinaigrette er in een boog rond en verdeel de brunoise van selder. Draai eenmaal met de pepermolen. Dien op met stokbrood.