Groentengratin

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten Totale tijd: 30 minuten
Beste seizoen Zomer
Beschrijving

Een eenvoudig maar overheerlijk vegetarisch gerecht dat bijna iedereen lust.

Ingrediënten :
  • 6 Ei (Geklutst met peper en zout)
  • 200 g Ricotta
  • 1 Courgette (In blokjes)
  • 2 Tomaat (in blokjes)
  • 1 Puntpaprika (in reepjes)
  • 2 el Olijfolie
  • 100 g Kaas (Geraspt)
  • Basilicum (fijn gesneden)
  • 400 g Hesp (Gekookte... facultatief)
Bereiding :
  1. Voorverwarm de oven op 180 °C

  2. Concasseer de tomaten (t.t.z. verwijder de pitjes)

  3. Snij de tomaten en courgetten in blokjes, de zoete puntpaprika in reepjes.  Kruid de eerste 2 met peper en zout en basilicum kruiden.

  4. Breek de eieren, klop goed los met peper, zout en olijfolie en wat van de gemalen kaas.  Doe er de Ricottakaas bij.

  5. Giet het mengsel in een ovenschotel, bedek met de overgebleven kaas en plaats 45 min. in de oven (180°C)

  6. Werk af met een blaadje en wat snippers basilicum .

Noot

Wil je er geen vegetarisch gerecht van maken: voeg dan fijngesneden hespenblokjes ( ca. 400 g) bij de gebroken eieren.

Sleutelwoorden: Ei, ricotta, groente
Read it online: https://receptenvoorthuis.be/recipe/groentengratin/