Geitenkaas met kastanje vinaigrette

Kookmethode
Land van herkomst
Menugang
Ingrediënten :
  • 4 Geitenkaas (...in spek)
  • 4 sneetje Brood (Toast...)
  • 75 gr Knolselder
  • 100 gr Bospaddenstoelen (Cantharellen, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood...)
  • 1/2 teentje Look
  • 1 Appel
  • 1 el Honing
  • 1 el Calvados
  • Sla (Roquette...)
  • Rode biet
  • Peterselie (Platte...)
  • Boter
  • De Vinaigrette
  • 5 Kastanje (Gekookte...)
  • 6 el Olie (Noten...)
  • 3 el Olie (Sesam...)
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Wijnazijn (Witte...)
Bereiding :
  1. Snijd 4 mooie rondjes uit het brood en toost het onder de grill. Maak een brunoise ( ½ cm.) van de knolselder en snijd het assortiment champignons in kleinere stukken.

  2. Maak de vinaigrette : hak de kastanjes fijn en voeg de overige ingrediënten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

  3. Bak de knolselder mooi bruin in boter en doe er de champignons bij. Roer alles goed om met een fijn gesneden teentje look en laat nog 5 min. meebakken, kruid af. Kuis de roquette-salade en snijd de biet in zeer fijne julienne, meng deze met 2 el vinaigrette.

  4. Haal het klokhuis uit de ongeschilde appel en snijd die in schijven van 1 cm. Bak de schijven kort en krachtig bruin in weinig boter en doe er 1 el honing over en flambeer ze met calvados.

  5. . Bak de geitenkaasjes bruin in boter of plaats ze 4 min. onder de grill.

  6. Leg een toost in het midden van een warm bord, plaats daarop een ring en vul die met champignons, duw goed aan. Leg er een appelschijfje op en verdeel daarop de salade. Eindig met het geitenkaasje en enkele pluksels platte peterselie. Giet de vinaigrette er sierlijk rond.