Carpaccio van kabeljauw met gebakken witloof en spekjes, grijze garnalen en citroenboter

Kookmethode ,
Land van herkomst
Menugang
Ingrediƫnten :
  • 300 g Kabeljauw
  • 3 stronken Witloof
  • 4 sneetjes Spek
  • 100 g Garnalen
  • 50 g Boter
  • 1/2 Citroen (Sap van...)
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
  • Dille
Bereiding :
  1. Verwijder de graten van de kabeljauw en rol de vis stevig op in plastiekfolie en plaats deze ongeveer 30 min. in het vriesvak.

  2. Verwijder de folie en snijd de kabeljauw met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Schik de plakjes onmiddellijk op 4 borden. Kruid lichtjes met zeezout en peper van de molen.

  3. Snijd het witloof fijn en bak het aan in de helft van de boter met de spekblokjes. Kruid met peper en nootmuskaat en houd apart. Smelt de rest van de boter in de pan en voeg er citroensap aan toe.

  4. Verdeel het witloof en spek over de kabeljauw, strooi er de garnalen over en druppel de citroenboter erover.

  5. Werk af met enkele takjes dille en dien op.