Spoel de zeevruchten meerdere keren onder stromend water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Snijd de chili (met pitjes), de rode ui en de look fijn. Mix alles in de blender tot een pasta.
Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de chilipasta samen met de tomatenpuree aan.
Schep de chilipasta in een kommetje en zet even apart.
Kook de pasta gaar.
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan. Leg er een takje tijm bij.
Schep 2 eetlepels van de chilipasta bij de sjalotten.
Doe de tapijtschelpen en mosselen mee in de pan en roer alles goed om.
Snijd de ansjovis grof en laat ze samen met de kappertjes meestoven.
Giet de wijn erbij en laat alles garen onder een deksel.
Snijd de peterselie fijn. Halveer de kerstomaten.
Giet de pasta af en doe ze samen met een pollepel van het kookvocht bij de mosselen. Meng alles door elkaar in de pan.
Serveer de pittige pasta en zeevruchten met de fijngesnipperde peterselie en wat kerstomaten.